Pieneläinhotelli

Pöksyn Pesä

  ETUSIVU HOTELLIMME HOITAJAMME HINNASTO HOITOSOPIMUSEHDOT LOMAKKEET KUVAT LINKIT PALAUTE
ASUINTILAT  
Oman kissamme mukaan nimetty Pöksyn pesä on perustettu vuonna 2006. Ensin koirapaikkoja oli kolme ja kissahuoneita kuusi. Uudistetussa kissahotellissa on nyt yhdeksän erillistä, kodikasta huonetta. 

Osassa on mahdollisuus yhdistää kaksi huonetta toisiinsa. Näin isompikin kissaporukka samasta taloudesta voi asua yhdessä.  Huoneissa on  normaali huonekorkeus ja jokaisessa huoneessa on tasoja. Huoneissa on mahdollisuus liikkua lattiatasossa ja hypellä hyllyillä. Muutamassa huoneessa tasot ovat alempana vanhoja ja selkävaivaisia kissoja varten. Jos toivot kissallesi sellaista huonetta ilmoita siitä varausta tehdessäsi. Huoneiden lattiapinta-ala vaihtelee välillä 1,5-4,5m2.

 

Pintamateriaalina huoneissa on käytetty helposti puhtaanapidettävää filmivaneria. Etuseinät ovat verkkoa, mikä mahdollistaa hyvän näkyvyyden yleisiin tiloihin. Kissoista onkin mukavaa seurata hoitajan puuhia omista huoneistaan käsin.  

Viidessä huoneessa on ikkuna. Myös muista on osittainen näköyhteys pihalle.

Keskuslämmityksen ansiosta huoneet ovat lämpimiä. Ne eivät kuumene kesällä liikaa, sillä kasvillisuus ulkopuolella varjostaa enimmältä paahteelta. Jokaisessa huoneessa on raapimahalko, joka vaihdetaan aina asukkaan vaihtuessa. Pedit, hiekkalaatikot hiekkoineen ja kupit tulevat talon puolesta Jos kuitenkin haluat tuoda mukaan oman raapimapuun, pedin tai ruokakupin niin sekin onnistuu     

Kanit ja jyrsijät  

Kanit majoittuvat huoneisiin oman häkin kanssa ja saavat olla vapaana omassa huonetilassaan mikäli omistaja antaa siihen suostumuksensa. Marsut ja muut pienjyrsijät asustavat omissa kotoa tuoduissa asumuksissaan.

ASKAREET
Huoneet siivotaan perusteellisesti asukkaan vaihtuessa; tekstiilit pestään 60 asteessa, huoneet imuroidaan, pestään ja desinfioidaan. Ylläpitosiivousta (hiekkalaatikoiden puhdistus, lattian lakaisu, petien siistiminen) teemme kahdesti päivässä sekä tarvittaessa. Jokaisessa huoneessa on oma tuoli, joten seurustelu kissojen kanssa tapahtuu mukavasti. Koska jokainen kissa on yksilö, tutustuminen ja seurustelu tapahtuu kissan ehdoilla olipa kysymys leikkimisestä, turkin harjaamisesta, rapsuttelusta tai sylityksestä.

TURVALLISUUS ENNEN KAIKKEA

 

Puitteet on pyritty tekemään siten että jokaisella kissalla (sillä herkkäsieluisemmallakin) olisi mahdollisimman kotoisaa ja väljää asustella ja stressitaso olisi mahdollisimman alhainen. Huoneet eivät ole liian lähellä toisiaan, etteivät naapurukset stressaantuisi toisistaan. Jos kuitenkin joku ei voi sietää silmissään muita kissoja on kolme huoneista sijoitettu siten, ettei sieltä ole näköyhteyttä toisiin lainkaan. Tarvittaessa huoneeseen on mahdollista suihkauttaa feromonisuihketta mieltä rauhoittamaan. Huoneiden ovet ovat turvallisesti lukittu, joten lemmikin karkaamisesta ei tarvitse kantaa huolta.

ULKOILUA?

Valjasulkoilutus onnistuu jos omistaja on vakuuttunut siitä että hänen kissansa on niin harjaantunut ulkoilemaan valjaissa erilaisissa ympäristöissä ettei ongelmia tule. Kissat ovat melko hyviä keplottelemaan itsensä valjaista irti jos esim. säikähtävät jotain yllättävää ääntä. Ulkoilusta keskustellaan aina erikseen.